Queequeg in de kooi van een schip, op hun knieën, borst bloot, hun rechterarm en vuist omhoog strekkend

Programma's

De Hartwig Art Foundation ondersteunt artistieke projecten en gaat duurzame partnerschappen aan samen met lokale en internationale organisaties, initiatieven, makers en denkers om de toegang tot kunst voor een breder publiek te stimuleren.

Productie Still (Tosh Basco as Queequeg), MOBY DICK; or, The Whale (2022), Dir. Wu Tsang, Prod. Schauspielhaus Zürich. Foto Greg Amgwerd
Schilderij van een hond zittend voor omringd door blauwachtige vegetatie bij schemering/dageraad

Verwacht

Hannah van Bart schildert indringende portretten, stillevens en landschappen. In haar werk verschijnen denkbeeldige karakters en atmosferische landschappen in een doorgeschilderde gelaagdheid. Deze tentoonstelling brengt werk uit de afgelopen twintig jaar van haar oeuvre samen met nieuw en recent werk.

1 apr — 20 aug 2023 | Centraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd

Lees Meer
Hannah van Bart, Dark recollections (Nacht und Traume) (2018 - 2019), collectie van Centraal Museum
Meredith Monk die haar vlechten omhoog zwaait

Verwacht

In haar nieuwste voorstelling Indra’s Net dompelt Monk de toeschouwer onder in een performance, geïnspireerd op een boeddhistische vertelling die de onderlinge verbondenheid van al het leven toont.

23 — 24 juni 2023 | Holland Festival 2023

Lees Meer
Meredith Monk, Indra's Net, copyright Christine Alicino

Verwacht

Tijdens het Holland Festival 2023 is de video-installatie The worm (2021) van de Britse kunstenaar Ed Atkins te zien in een van de voormalige rechtszalen in de Parnassusweg 220.

1 juni — 1 jul 2023 | Holland Festival 2023

Lees Meer
Ed Atkins, The worm (2021), digitale film, kleur, geluid. Courtesy de kunstenaar en Cabinet, Londen

Doorlopend

De Hartwig Art Foundation en Performa, de internationaal gewaardeerde organisatie die zich inzet voor interdisciplinaire live-performance door beeldend kunstenaars, presenteren verheugd een grootschalig institutioneel partnerschap.

Lees Meer
een rode hand met drie vingers die een bezaaide deur opent

Doorlopend

De Hartwig Art Foundation en de Rijksakademie van beeldende kunsten zijn een meerjarige samenwerking begonnen met als titel Art in the Age of the Metaverse. Het project startte in februari 2022 met een zes maanden lang veldonderzoek, uitgevoerd door Leonardo Dellanoce en Arthur Steiner van Memory Gems.

Lees Meer
Artwork: Kévin Bray, grafisch ontwerp: Clara Lezla
De bibliothecaris omringd door stapels boeken, mogelijk in de buik van de walvis

Doorlopend

MOBY DICK; or, The Whale, een stille film (zonder geluid) door kunstenaar Wu Tsang vertoond met livemuziek door een kamermuziekorkest ging in maart 2022 in de Schauspielhaus Zürich in première.

Lees Meer
Productie Still (Tosh Basco as Queequeg), MOBY DICK; or, The Whale (2022), Dir. Wu Tsang, Prod. Schauspielhaus Zürich. Foto Greg Amgwerd