Ed Atkins reciteert voor een microfoon, in zwarte kleding en met geschoren hoofd

Ed AtkinsEpitaphHolland Festival 2023

Ed Atkins, copyright Kiasma 
Ed AtkinsEpitaphHolland Festival 202318 juni 2023

De Hartwig Art Foundation en het Holland Festival presenteren Epitaph van Ed Atkins. Epitaph toont Atkins' poging tot een adequate voordracht van het gedicht The Morning Roundup (1971) van de New Yorkse schrijver Gilbert Sorrentino, doorspekt met zang en drama. Deze performance krijgt bij elke uitvoering een nieuwe titel.

TICKETS

The worm

Tijdens het Holland Festival 2023 is in een van de voormalige rechtszalen in de Parnassusweg 220 de video-installatie The worm (2021) van Ed Atkins te zien.

CREDITS

Concept: Ed Atkins. Deze voorstelling is mede mogelijk gemaakt door het Holland Festival & de Hartwig Art Foundation.

Ed Atkins (UK, woont in Kopenhagen) is vooral bekend om zijn videokunst en poëzie. In de afgelopen tien jaar heeft hij een complex oeuvre gecreëerd dat de relatie onderzoekt tussen het lichamelijke en het digitale, het gewone en het unheimliche. Atkins doet dat met behulp van high-definition computergegenereerde (CG) animaties, theatrale omgevingen, tekeningen, elliptische geschriften en gesyncopeerde geluidsmontages. De afgelopen jaren had hij solotentoonstellingen in onder meer het New Museum, New York; Kunsthaus Bregenz; Martin-Gropius-Bau, Berlijn; K21, Düsseldorf; Castello di Rivoli, Turijn; Stedelijk Museum, Amsterdam; Serpentine Gallery, Londen; Kunsthalle Zürich en MoMA PS1, New York.