Schilderij van een hond zittend voor omringd door blauwachtige vegetatie bij schemering/dageraad

Hannah van BartCentraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd

Hannah van Bart, Dark recollections (Nacht und Traume) (2018 - 2019), collectie van Centraal Museum
Hannah van BartCentraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd1 apr 20 aug 2023

Het Centraal Museum in Utrecht organiseert hedendaagse kunsttentoonstellingen in Oud-Amelisweerd, een landhuis aan de rand van de stad Utrecht. Vanaf 2022 worden jaarlijks twee tentoonstellingen van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars gepresenteerd op de eerste verdieping van Landhuis Oud-Amelisweerd, met als eerste solo presentaties van Amie Dicke Marijke van Warmerdam.

In het voorjaar van 2023 toont kunstenaar Hannah van Bart haar werk in een solotentoonstelling (1 apr – 20 aug 2023) in Landhuis Oud Amelisweerd. Van Bart schildert portretten, stillevens en landschappen in een tekenachtig handschrift en met gedempt kleurgebruik. Hoewel zij figuratief werkt, begint Van Bart zelden vanuit een bestaand beeld. Meestal is het uitgangspunt een type licht, een glans, een modderspoor, een weerschijn. Deze tentoonstelling omvat werken uit de afgelopen twintig jaar die -op één schilderij na- voor het eerst in Nederland te zien zijn.

Deze programmering is een partnerproject van Hartwig Art Foundation. Volgende tentoonstelling: Han Schuil (2 sep – 12 okt 2023).