Han SchuilCentraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd

Han Schuil, HEAT XLVIII  (2018), alkyd, lak en spuitbusverf op aluminium. Courtesy de kunstenaar & Galerie Onrust, Amsterdam. Foto Peter Cox
Han SchuilCentraal Museum in Landhuis Oud Amelisweerd2 sep 12 nov 2023

Het Centraal Museum in Utrecht organiseert hedendaagse kunsttentoonstellingen in Oud-Amelisweerd, een landhuis aan de rand van de stad Utrecht. Vanaf 2022 worden jaarlijks twee tentoonstellingen van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars gepresenteerd op de eerste verdieping van Landhuis Oud-Amelisweerd. Han Schuil is de vierde kunstenaar die deelneemt aan dit programma na de eerdere solo's van Amie Dicke, Marijke van Warmerdam en Hannah van Bart.

Han Schuil heeft gedurende de afgelopen veertig jaar een consistent en eigenzinnig oeuvre opgebouwd. Hij behoorde tot de kunstenaars die vanaf de jaren tachtig verantwoordelijk waren voor de heropleving van de schilderkunst in Nederland. Desondanks is hij niet te verbinden aan een specifieke groep of beweging. Schuil werkt vaak in series, waarbij bepaalde motieven resulteren in een reeks schilderijen, zoals te zien is in Landhuis Oud Amelisweerd.

Deze programmering is een partnerproject van Hartwig Art Foundation. Volgende tentoonstelling: Ansuya Blom (2024).