Meredith Monk

De Hartwig Art Foundation presenteert de wereldpremière van Meredith Monks Indra’s Net als onderdeel van het Holland Festival 2023 (23 – 24 juni 2023).

Meredith Monk heeft haar leven gewijd aan de verkenning van de mogelijkheden van de menselijke stem. Ze vervlecht nieuwe manieren van waarneming en verlegt de grenzen van muziek, performance en visuele kunst. In haar nieuwste voorstelling Indra’s Net dompelt Monk de toeschouwer onder in een performance, geïnspireerd op een boeddhistische vertelling die de onderlinge verbondenheid van al het leven toont.

Meer info & tickets: hier

Indra’s Net, copyright Meredith Monk

In het najaar van 2023 realiseren de Oude Kerk in Amsterdam en de Hartwig Art Foundation samen de eerste omvangrijke tentoonstelling over Meredith Monk. De tentoonstelling toont haar muziek, notaties, partituren en tekeningen, geluidsopnames en films, en een groep immersieve installaties, die thema’s en objecten van haar podiumproducties vertalen naar nieuwe ervaringen. Als aanvulling van de tentoonstelling ontwikkelt Monk voor de Oude Kerk een retrospectieve serie live concerten die een volledige ervaring met haar oeuvre mogelijk maakt. De tentoonstelling is een samenwerking in twee delen in de Oude Kerk en Haus der Kunst München, samen met Hartwig Art Foundation. De tentoonstelling is ontwikkeld in nauwe samenwerking met Meredith Monk en The House Foundation for the Arts, New York.