Partnerships & Collaboration

De Hartwig Art Foundation gaat duurzame partnerschappen aan en werkt actief samen met lokale en internationale organisaties, initiatieven, makers en denkers om de toegang tot kunst voor een breder publiek te stimuleren. 


Tony Cokes, met De Balie

De Balie presenteert het werk van de Amerikaanse kunstenaar Tony Cokes. De tentoonstelling Disco isn’t dead. It has gone to war (23 dec 2021 – 7 jan 2022) bestaat uit een selectie videowerken door de kunstenaar, verspreid over verschillende ruimtes in De Balie en op het videoscherm op het Leidseplein in Amsterdam. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Hartwig Art Foundation.


Anne Imhof, met het Stedelijk

Het Stedelijk Museum Amsterdam en de Hartwig Art Foundation werken samen aan een performatieve tentoonstelling van Anne Imhof, die in het najaar van 2022 in het Stedelijk zal plaatsvinden. De tentoonstelling is geïnitieerd door Garage Museum of Contemporary Art, Moskou, en wordt Imhofs eerste soloshow in Nederland.

Zaalopname Anne Imhof, Sex (2021), Castello di Rivoli Museum of Contemporary Art, Turin. Foto Antonio Maniscalco. Courtesy de kunstenaar, Galerie Buchholz, en Sprüth Magers.

Het Centraal Museum, Utrecht

Het Centraal Museum in Utrecht organiseert met steun van de Hartwig Art Foundation hedendaagse kunsttentoonstellingen in Oud-Amelisweerd, een landhuis aan de rand van de stad Utrecht. Vanaf 2022 worden jaarlijks twee tentoonstellingen van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars gepresenteerd op de eerste verdieping van Oud-Amelisweerd.


Arthur Jafa, met De Balie & het Stedelijk

Foto Zsarà Grünfeld, De Balie

In juni 2020 realiseerde de Hartwig Art Foundation in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en De Balie een unieke tentoonstelling van twee baanbrekende films van de veelgeprezen kunstenaar Arthur Jafa. De films werden van 21 t/m 25 juni 2020 dagelijks vertoond in De Balie en op 28 juni 2020 vond er naar aanleiding daarvan een conversatie plaats, onder leiding van Jörgen Tjon A Fong, met – onder anderen – kunstenaars Charl Landvreugd, Iris Kensmil en Raul Balai.

De Hartwig Art Foundation ondersteunde deze tentoonstelling financieel en door het in bruikleen geven van Jafa’s film The White Album.