Projects & Partnerships

De Hartwig Art Foundation ondersteunt artistieke projecten en gaat duurzame partnerschappen aan samen met lokale en internationale organisaties, initiatieven, makers en denkers om de toegang tot kunst voor een breder publiek te stimuleren. 


Het Centraal Museum, Utrecht

Het Centraal Museum in Utrecht organiseert hedendaagse kunsttentoonstellingen in Oud-Amelisweerd, een landhuis aan de rand van de stad Utrecht. Vanaf 2022 worden jaarlijks twee tentoonstellingen van gerenommeerde Nederlandse kunstenaars gepresenteerd op de eerste verdieping van Landhuis Oud-Amelisweerd. Deze programmering is een partnerproject van de Hartwig Art Foundation.

Eerste tentoonstellingen: Amie Dicke (16 apr – 21 aug 2022) & Marijke van Warmerdam (10 sep – 13 nov 2022)


Wu Tsang

MOBY DICK; or, The Whale, een stille film (zonder geluid) door kunstenaar Wu Tsang vertoond met livemuziek door een kamermuziekorkest gaat in maart 2022 in de Schauspielhaus Zürich in première. MOBY DICK; or, The Whale is geproduceerd door Schauspielhaus Zürich in samenwerking met Zürcher Kammerorchester (ZKO). De Hartwig Art Foundation maakt dit project mede mogelijk samen met de Singel, Luma Foundation, TBA21-Academy, Superblue, The Shed en Whitney Museum of American Art. In samenwerking met het Holland Festival 2022 brengen we de Nederlandse première van MOBY DICK; or, The Whale naar Amsterdam. 

Meer informatie & data: hier


Anne Imhof, met het Stedelijk

Stedelijk Museum Amsterdam en Hartwig Art Foundation presenteren: ANNE IMHOF – YOUTH (1 okt 2022 – 29 jan 2023).

Kunstenaar Anne Imhof krijgt dit najaar de volledige vrijheid om de 1100 vierkante meter grote kelderzaal van het Stedelijk naar haar hand te zetten. Die zal zij door middel van kunst, architectuur, licht en een speciaal voor deze gelegenheid gemaakte soundtrack omvormen tot een labyrintische totaalinstallatie. Deze eerste solotentoonstelling van Imhof in Nederland wordt gezamenlijk gepresenteerd door het Stedelijk en de Hartwig Art Foundation.


Tony Cokes, met De Balie

De Balie presenteert het werk van de Amerikaanse kunstenaar Tony Cokes. De tentoonstelling Disco isn’t dead. It has gone to war (23 dec 2021 – 7 jan 2022)* bestaat uit een selectie videowerken door de kunstenaar, verspreid over verschillende ruimtes in De Balie en op het videoscherm op het Leidseplein in Amsterdam. De tentoonstelling wordt georganiseerd in samenwerking met de Hartwig Art Foundation.

* Deze tentoonstelling is helaas in verband met covid-maatregelen geannuleerd. De kunstenaar en De Balie zijn momenteel op zoek naar nieuwe data voor de tentoonstelling in 2022. 

Tony Cokes, Evil.16 (Torture.Musik) (2009-2011). Courtesy Greene Naftali Gallery, New York, Hannah Hoffman Gallery, Los Angeles, and Electronic Arts Intermix, New York.

Arthur Jafa, met De Balie & het Stedelijk

Foto Zsarà Grünfeld, De Balie

In juni 2020 realiseerde de Hartwig Art Foundation in samenwerking met het Stedelijk Museum Amsterdam en De Balie een unieke tentoonstelling van twee baanbrekende films van de veelgeprezen kunstenaar Arthur Jafa. De films werden van 21 t/m 25 juni 2020 dagelijks vertoond in De Balie en op 28 juni 2020 vond er naar aanleiding daarvan een conversatie plaats, onder leiding van Jörgen Tjon A Fong, met – onder anderen – kunstenaars Charl Landvreugd, Iris Kensmil en Raul Balai.

De Hartwig Art Foundation ondersteunde deze tentoonstelling financieel en door het in bruikleen geven van Jafa’s film The White Album.